Venteliste i Ældre Sagen fortæller om et stort behov

FREDERIKSHAVN: 93-årige Elly Madsen på Ingeborgvej i Frederikshavn glæder sig til hver tirsdag, for så kommer besøgsvennen Gitte Funch fra Ældre Sagen Frederikshavn-Læsø et par timer.

Sådan har det været gennem de seneste seks år, og de har begge stor fornøjelse af samværet.

- Vi drikker kaffe og får rundstykker. Samtidig får vi en rigtig god snak, ligesom vi ofte gør indkøb og får gennemgået min post, fortæller Elly og kalder sin besøgsven for alletiders.

- Faktisk ved jeg slet ikke, hvad jeg skulle gøre uden Gitte, smiler besøgsværten fra Ingeborgvej.

Elly Madsen er en frisk kvinde, der trods sin høje alder selv laver aftensmad hver dag og nøjes med rengøringshjælp hver anden uge.

- Men det ugentlige besøg af Gitte sætter både jeg selv og mine børn stor pris på, smiler Elly.

Desværre er det langt fra alle ældre, der er så heldig at have en besøgsven.

- Mange er ensomme og har et stort ønske om et ugentligt besøg på nogle timer af en besøgsven, og i Ældre Sagen Frederikshavn-Læsø har vi således en venteliste med personer, der gerne vil have besøg, fortæller Gitte Funch, der er næstformand i den lokale afdeling og samtidig koordinator for besøgs- og motionsvennerne.

At være besøgsven skaber gensidig glæde, så Ældre Sagen i Frederikshavn-Læsø håber, at endnu flere vil være med til på frivillig basis at hjælpe foreningen med at dække et stort behov hos mange af kommunens borgere.

- Vi mangler simpelthen flere besøgsvenner og også motionsvenner i vores lokalafdeling af Ældre Sagen, fortæller Gitte Funch, der de seneste ti år har glædet både sig selv og en ældre medborger med et ugentligt besøg i et par timer.

Hun håber, at de nuværende 40 besøgsvenner i Ældre Sagen Frederikshavn-Læsø bliver til endnu flere.

Der er rigtig mange ensomme ældre mennesker både i eget hjem og på plejecentre, og her kan en besøgsven være til stor glæde.

Gitte Funch oplyser, at flere ældre også gerne vil have en motionsven til gåture, stolegymnastik i hjemmet med mere, og at besøgs- og motionsvennerne kan være i alle aldre.

- Vi har haft stor succes med unge besøgsvenner, så alle uanset alder er velkommen til at melde sig som frivillig hjælper en gang om ugen i et par timer.

- Det vil glæde begge veje, slutter Gitte Funch, der kan træffes på telefon 30241207 og khlite8@gmail.com hvis du vil være besøgs- eller motionsven i den lokale afdeling af Ældre Sagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...