Foreningen De Frivillige i Søparken har i næsten tre år samlet penge ind og kan nu købe en bus til de ældre

Foreningen De frivillige i Søparken begyndte lige efter nytåret 2017 at tænke på hvordan de kunne få en ny bus til plejecenteret, den de havde var en gammel bus fra 1996, som trængte til at gå på pension.

De fik allerede tilbage i 2017 og begyndelsen af 2018 tilsagn fra Lions Club Frederikshavn og Lions Club Bannerslund, at når målet var nået ville de donere hver 5.000 kr.

- Så det var dejligt, da vi endeligt sidst i oktober kunne skrive til dem, at nu var bussen købt. Og allerede i november blev de 10.000 kroner overrakt. Bussen bliver leveret i februar eller marts, fortæller en glad projektmedarbejder Birthe Søndergaard

Målet på 284.000 kroner til bussen er nået på den måde, at kommunen har lagt ud for bussen.

- Vi samler stadig ind, vi vil gerne betale så meget muligt selv. Vi mangler ca. 145.000 kr.

Indsamlingen kan følges i husene i Søparken så alle kan følge med i indsamlingen.

De har fået penge fra 10 forskellige loge, fra foreninger, fra fonde og har fået penge fra beboere og pårørende, desuden har de frivillige har solgt mange ting til fordel for indsamlingen.

- Der blev holdt loppemarkeder. Der har været salgsbod i Søparken hele perioden, og en reol er blevet lejet på genbrugscenteret Knudepunktet. Desuden har beboerne i Søparken været i gang med at lave redekasser / foderbrætter / insekthoteller, mændene i træværkstedet, og kvinderne har lavet planter, strikket karklude, lavet kort, syltet rødbeder og marmelade m.m. – alt sammen for at bidrage til indsamlingen, fortæller Birthe Søndergaard.

Desuden har nogle beboere været med til at sælge ting og sager på en stand ved Rønnehavnens loppemarked og sjov på havnen i Strandby

Hun forklarer. at de cirka 30 frivillige forsøger at gøre en forskel for beboerne i Søparken blandt med bussen.

- Her tager vi udgangspunkt i beboerens liv. Det giver dem mulighed for at komme ud af plejeboligerne, se og følge med i livet i det lokalområde, hvor de før boede, det skaber livskvalitet i den sidste face af livet. Et eksempel på en tur er en dement dame, som blev kørt til et sted ved Gærum, hvor hun er født. Pludselig genkendte hun stedet, og snakken gik – hun var tilbage i minderne, siger Birthe Søndergaard.

En tur til Paradiskajen Frederikshavn for at hilse på Kronprins Frederik, var årets oplevelse 2018.

- Der har også været mandetur til boreriggen på havnen. 7 mænd kom med og vi satte os ved bordene, en øl blev fundet frem, og så kom alle de historier og minder om en tid som sømand – værfts og havnearbejder frem

De har også de sidste fire år fået tilladelse fra kommunen til at køre ned gennem gågaden med beboerne i bussen to aftener

- Alle,der havde lyst og overskud til en tur, kom med ud og se juleudsmykning, samt en tur op på Bangsbofort og se den oplyste Frederikshavn.

Bussen er som sagt bestilt. Den nye bus Ford Transit har Flex-i-Trans, som er et bespændingssystem, hvor der er tænkt arbejdsmiljø ind for medarbejder / frivillige, som skal sætte de ældre ind i bussen og fastgøre dem, desuden er der i denne bus taget højde for at kørestolene / beboere bliver større, så disse kan komme med på tur. Desuden kan busset let laves om, så der kan være op til 3- 4 kørestole, hvilket der ofte er brug for. De syv sæder bag i bilen kan let slå op til siden, for at gøre plads til kørestolene,

- Til sidst vil vi gerne sige en stor tak til ALLE, som har bidraget. Vi vil komme med en liste på de forskellige klubber, fonde m.m., som har doneret til formålet.

Beboerne – personalet og de frivillige i Søparken er dybt taknemmelige over, at det er lykkedes at samle så mange penge ind, understreger projektmedarbejder Birthe Søndergaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...