Tilskud fra Socialstyrelsen sikrer fundamentet under aktiviteten

FREDERIKSHAVN: Børn fra familier med alkohol- eller stofmisbrug kan også i fremtiden få hjælp i Barnets Blå Hus i Frederikshavn.

Det står klart efter, at Socialstyrelsen har valgt at give 5,3 millioner kroner i tilskud til, at Barnets Blå Hus kan fortsætte sit arbejde i lokalerne på Vrangbækvej 115 de næste fire år.

Pengene, som kommer fra puljen for behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug, er afgørende for, at Barnets Blå Hus i Frederikshavn overhovedet kan eksistere, da de skal dække driftsudgifter som løn og husleje. Det var derfor med stor glæde, at leder Irene Lerche fik nyheden om overlevelsen:

- Vi er begejstrede på så mange plan. Nu er der endnu flere børn og familier, som kan få terapi og støtte. Vi når ud til rigtig mange, som ellers ikke vil have fået hjælp, hvis vi ikke var her, siger Irene Lerche, som er leder af Barnets Blå Hus i Frederikshavn.

Barnets Blå Hus er et gratis tilbud til børn i alderen 0-13 år og deres familier, der har eller har haft alkohol- og stofmisbrug tæt inde på livet. Her kan børnene enten alene eller sammen med deres familier deltage i terapigrupper for børn, forældresparring, individuelle terapeutiske forløb, fællesspisning og udflugter.

Der findes i dag fem afdelinger af Barnets Blå Hus i Frederikshavn, Aalborg, Aars, Svendborg og Rønne på Bornholm, som alle drives af den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark.

I 2018 var der i alt 278 indskrevne børn fordelt på de fem huse.

At Barnets Blå Hus nu kan fortsætte arbejdet i Frederikshavn, ser leder Irene Lerche som en stor anerkendelse af det arbejde, der er blevet lavet indtil nu.

Hun glæder sig til at få udbredt budskabet om tilbuddet, så endnu flere børn og familier kan få hjælp.

- Vi har et stærkt samarbejde med kommunen om blandt andet tidlig opsporing og det med at bryde tabuer. Vores tilstedeværelse gennem tre år har gjort, at vi er blevet et tilbud, som flere i kommunen kender til og taler om.

- Nu kan vi bruge de næste fire år på at styrke det samarbejde, så vi kan nå ud til endnu flere børn og familier samtidig med, at vi kan bidrage med viden om, hvordan det er at vokse op i familier med misbrug, siger hun.

Tilskuddet fra Socialstyrelsen er fordelt ligeligt over årene 2020-2023 med årligt 1.336.775 kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...