Lionsklubbernes nye bog er på trapperne

KOMMUNEN: Barn af Vendsyssel 22. udgave er på trapperne.

Den udkommer 29. oktober og kan købes hos lokale Lionsklubber og hos boghandlerne.

Der er 18 skribenter i denne udgave, og de fortæller som vanligt en bred vifte af historier om livet i og udenfor Vendsyssel.

Tidsmæssigt starter nogen af historierne med beretninger fra 30’erne og livet under krigen, men hovedvægten er efterhånden kommet op i 50’erne og frem efter.

Adskillige udviklingshistorier bliver anskueliggjort, for eksempel landbrugets udvikling med udgangspunkt på Dronninglund Hovedgård, eller set gennem en lokal journalists virke, eller en anden side af den teknologiske revolution som for eksempel udviklingen af elbiler er udtryk for.

Den store verden og verdenspolitikken gennem u-landsarbejde og den kolde krigs afslutning oplevet på nærmeste hold i Rusland har også haft deltagelse af vendelboer.

Hverdagsliv som det blev levet i de foregående årtier er som altid essentielle i bogen, det bliver levendegjort gennem fortællinger om livet på Lindholm Kro, uhyggelige og ulykkelige oplevelser under krigen, eller livet som det blev levet i Elling, Ulsted, Hou eller Kaas, eller som musikstjerne i et lokalt rockorkester.

Der er levnedsbeskrivelser om hvordan man havner i politik og bliver borgmester i Frederikshavn, postbud i Jammerbugt eller storvognmand i Brovst, dyrlægefrue i Tylstrup ellert skolelærer i Ulsted.

Vendsyssel, vendelboerne og Barn af Vendsyssel bliver denne gang også betragtet udefra af gode folk som er kommet til.

Der er således noget at komme efter i denne 22. udgave., forfatterne er:

Birgit Hansen borgmester i Frederikshavn, Inger Møller Nielsen DGI Nordjylland, ambassadesekretær mm. Ove Hansen, journalist Egon Kjøller Nielsen, skoleleder Jens Ravn, farmakolog Bodil Hauge, lærer og musiker Leif Christoffersen, vognmand Kurt Guldhammer, Thorkild, Malte og Helle Nielsen, søskende fra Lindholm Kro, advokat Thorkild Høyer, postbud Leo Kristensen, Konsulen Karen Marie Lillelund, Konsulent Alice Thaarup, U-landsarbejder og lærer Kaj Østergård, lektor Niels Jægerum, købmand Sand Sørensen, erhvervsmand og globetrotter Henning Bitsch og tidligere redaktør af Barn af Vendsyssel Børge Adamsen.

Birgit Hansen skriver om sin opvækst og vejen til borgmesterstolen i Frederikshavn. Hun skriver bl.a.:

- Jeg tænkte, at alt var godt i Nordjylland. Men jeg blev klogere, efter ti år i Århus. Jeg havde set, hvordan ting også kunne gøres, og jeg fik en umanerlig trang til at blande mig i kommunens pasningstilbud, i organiseringen af hjemmeplejen, hvor jeg arbejdede osv.

Der var kun en ting at gøre, nemlig at søge indflydelse. Jeg er jo vokset op med en far i kommunalpolitik, og han sagde tørt: “Hvis du er utilfreds, må du jo stille op til byrådet”.

Det gjorde jeg ved valget 2001.

Kommunalpolitik gik i blodet. Jeg er bidt af at være med til at træffe beslutninger.

Der er mange svære beslutninger, som påvirkninger mange, men der er også gode oplevelser og gode resultater, lyder det i det lille uddrag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...