CamillaF åbner barbersalon og har hentet den svensk-bosniske Woody til Frederikshavn for at trylle med skæg og herrefrisurer

FREDERIKSHAVN: Barbershoppen, som mange af os vil huske fra glade amerikanske film fra 30-erne, 40-erne og 50-erne er blevet trendy.

Storbyerne har taget trenden til sig og den unge købstad Frederikshavn, der bryster sig af at være den lille storby, er nu også med i trendgamet.

CamillaF har netop åbnet en sand og traditionsrig barbershop i Danmarksgade 50 med den svensk-bosniske barber Woody, som omdrejningspunkt.

Woody er uddannet i barbershop-mekkaet Holland og har virket dels som selvstændig barber og i en række af de førende barbersaloner i Stockholm.

Men nu er det Frederikshavn det gælder.

Den tidligere herreafdeling er totalt nyindrettet - lige i den stil, som Woody elsker.

Han har naturligvis selv været med til at skabe den nye ramme.

Billedblade i stakkevis fra 1949, 1953 og 1960 et tapetseret på væggene som et ikonisk fingerpeg om, at det er præcis denne glade tid, Woody har det allerbedst i.

- Det er selvfølgelig kunden, der bestemmer hvilke stilart, vi klipper og barberer efter - men jeg elsker altså 30-erne, 40-erne og 50-erne, siger Woody.

Oprindeligt er han uddannet som sygeplejerske, men lysten til at barbere og skabe den rigtige frisure var så grundfæstet i ham, at han valgte at tage en uddannelse i barbershoppens nuværende mekka - Holland.

- Og nu er jeg her i Frederikshavn og glæder mig for alvor til at tage mod kunderne i mit univers med musik, der rocker, siger den glade frisør og barber.

Den nye barbershop i Frederikshavn er på mange måder er mere som en gentlemens club end traditionelt frisørsalon.

Ud over de tydeligt 40 og 50-inspirerede vægge er barberstolene retrokopier - og utrolig fede i deres udtryk og plysmøblerne med de nedhængende klunker er som taget ud af modejournalerne i 40’erne.

- Vi synes selv vi har fundet et fedt udtryk i salonen, så jeg glæder mig for alvor til at vi åbner den nye afdeling, siger Camilla Fellov.

Den nærmest uddannede barber findes i Aalborg og Aarhus, så hun regner med, at folk vil vælge at køre til Frederikshavn bare for at få sat skægget rigtigt.

- Det er en del af tiden at vi gerne vil forkæle os selv - og her er bare en super maskulin ramme. Så det er bare med at komme an, siger Camilla Fellov.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...