Overraskede elever i 9.C blev mødt af kagemænd og check på 5000 kroner

FREDERIKSHAVN: I løbet af efteråret har de ældste elever i over 100 klasser fra Nordjylland til Lolland taget billeder af mennesker, de syntes var cool. Og det har de gjort, fordi de har deltaget i Kræftens Bekæmpelses landsdækkende fotokonkurrence, der har haft det mundrette navn "Cool uden røg".

Fotokonkurrencen har været en del af et undervisningsforløb om rygning og identitet, og her har eleverne blandt andet diskuteret, hvad der gør en person cool og om årsagerne til, at nogen begynder at ryge.

Det er i år fjerde gang, at Kræftens Bekæmpelse afholder "Cool uden røg".

Fredag 2. november var det så blevet tid til at afsløre, hvilket billede og hvilken klasse, der havde vundet den regionale del af konkurrencen.

Og det er ikke for meget sagt, at der var stor opstandelse og glædelig overraskelse hos Bangsbostrand Skoles 9.c, da det gik op for dem, at de havde vundet den fine præmie på et gavekort på 5000 kroner til en oplevelse for klassen.

Det var eleverne Mikkel Vegeberg Kildeborg, Nuka-Peter Christensen og Yasmin Petersen, der stod bag det prisvindende billede, og de var selvsagt stolte over, at deres gode ide gav sejren.

Det var pædagog Birgitte Martensen, der for et stykke tid siden igangsatte forløbet med eleverne i 9.c, og det tog udgangspunkt i emnet rygning, men handlede også om at være cool:

- Vi startede med at se et interview med en youtuber, der fortalte om det at være anderledes og at gå sine egne veje. Siden tog vi en god snak på klassen om, hvad det vil sige at være cool, og derefter lavede eleverne 4 grupper, der hver især skulle tage billeder, der kunne illustrere, hvad det vil sige at være cool.

Det var formand for Kræftens Bekæmpelses Frederikshavn-afdeling, Fie Mølholt og Børne og Ungdomsudvalgets formand, Anders Brandt, der stod for at overrække præmien.

De 5000 kroner blev leveret på en stor check, og fra Børne- og Ungdomsudvalget var der to store kagemænd, som blev spist på stedet. Fie Mølholt var meget tilfreds med elevernes engagement i konkurrencen, og hun syntes, de havde skabt nogle flotte billeder:

- Vi havde forventet, at eleverne ville have fotograferet mennesker, der var cool på grund af deres smarte tøj, attitude eller særlige kunnen.

- Men vi blev overraskede. Billederne viser, at det ifølge de unge er lige så cool at være en god ven, som det er at være smart eller dygtig.

Vinderbilledet har været en tur i et billedbehandlingsprogram, og det har eleven Nuka-Peter Christensen stået for.

Mon ikke han har en ekstra stjerne hos sine klassekammerater i disse tider?

Hvad pengene skal bruges til, fortæller historien ikke noget om, men folkeskolen lakker mod enden for 9.C-eleverne, så mon ikke de kan finde et godt formål at spendere lidt ekstra på?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...