TOIL ’N’ MOIL kandidat i den nordjyske innovationskonkurrence Tag Fat

KOMMUNEN: Med produktion af bæredygtigt arbejdstøj og et unikt pantsystem for returnering af det brugte tøj er TOIL ’N’ MOIL kandidat i den nordjyske innovationskonkurrence Tag Fat, der sætter fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi. Og det er en meget velvalgt kandidat for mængden af tekstilaffald har endnu ikke nået sit højeste, og i 2025 skal al tekstilaffald indsamles og bearbejdes separat.

Afskaffelsen af tekstiler med logoer og slem slitage er allerede en udfordring for flere virksomheder landet over, men det vil det nye nyt brand råde bod på.

Det er Skagen Blade Technology, som netop har vundet Børsens Gazellepris 2019, der har lanceret dcen bæredygtig arbejdstøjskollektion TOIL ’N’ MOIL.

Begge selskaber hører under koncernen Skagensmaleren, som tæller godt 300 medarbejdere, der alle går i bæredygtigt arbejdstøj.

Koncernen ved om nogen, hvad det vil sige at smide meget tøj væk.

- Med 300 medarbejdere der alle skal have arbejdstøj, ved vi, hvad det vil sige at smide meget tøj væk, og det vil vi gerne væk fra, forklarer administrerende direktør Dennis Conradsen.

- Vores udfordring var dog, at det var svært at finde en forhandler af arbejdstøj, som kunne bearbejde det brugte tøj på bæredygtig vis.

- Ingen vil røre tekstilaffald fra industrien, men vi har med åbningen af TOIL ’N’ MOIL skabt et retursystem, hvor vores tøj får længere levetid, og hvor vi kan være med til at nedbringe mængden af affald, siger Dennis Conradsen, der er stifter og medejer af TOIL ’N’ MOIL.

I TOIL ’N’ MOIL har man udarbejdet et retursystem, der gør det fordelagtigt for koncernen samt for andre virksomheder at returnere brugt arbejdstøj til genanvendelse.

Ved indlevering af brugt arbejdsbeklædning hos TOIL ’N’ MOIL får man nemlig point til webshoppen, som kan anvendes ved køb af nyt arbejdstøj.

Det brugte arbejdstøj bliver efter indlevering genbrugt eller upcyclet, og det er også muligt at genanvende fibrene til ny tråd.

Dermed går tekstilerne ikke op i røg, og levetiden forlænges.

Nu er en arbejdsjakke lavet af genbrugte plastikflasker også på vej.

Tøjet er bæredygtigt uden at gå på kompromis med komfort og slidstyrke.

- De store brands har måske en enkelt T-shirt eller lignende, som er lavet af genbrugspolyester, men de har ikke en konsekvent holdning til det, som vi har i hele vores værdikæde, siger Dennis Conradsen.

Virksomheden har samarbejdet med designer Signe Rødbro i forbindelse med produktionen af første kollektion.

Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord mener, at TOIL ’N’ MOIL klikker ind i et vigtigt emne, som samtidig kan være en god forretning:

- Der er sket et skifte i ledelse fra kun at have fokus på den økonomiske bundlinje til at se mere bredt på også at have en ordentlighedsbundlinje herunder at tage et bæredygtigt, etisk og socialt ansvar. TOIL ’N’ MOIL har skabt et produkt og et værditilbud til virksomhederne, som taler lige ind i dette, så det kommer på det helt rette tidspunkt, siger han.

Udover arbejdstøj i økologisk bomuld har virksomheden også andre tekstiler på tegnebrættet, og snart vil man også kunne købe arbejdstøj produceret af genanvendte plastikflasker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...