EUC Nord vinder fornem fagpris og understreger at vores kommune ikke er udkant men centrum for autouddannelsernes udvikling

KOMMUNEN: Det var en stolt uddannelseschef Jesper Clausen fra EUC Nord, der gik på scenen i Cirkusbygningen for at modtage prisen som ’Årets Tekniske Uddannelsessted’ til autobranchens årlige prisfest Auto Awards.

EUC Nord var på forhånd nomineret sammen med fire andre skoler, så Jesper Clausen og faglærer Niels Arne Andersen var på plads og sad på nåle, da kåringen fandt sted.

Juryen havde pæne ord at sige om EUC Nords autouddannelser, der dækker hele spektret fra EUD-ungdomsuddannelse til efteruddannelse hos Autobranchens Udviklingscenter.

Man fremhævede udviklingslysten og evnen til at opbygge et uddannelsesmiljø, der ser fremtiden i øjnene – hvilket er højaktuelt i autobranchen i disse år med el og hybrid-bølgen.

På efteruddannelsesfronten har Autobranchens Udviklingscenter gennem mange år været et meget anerkendt undervisningshus i hele Norden, og prisen er et stort cadeau til dem også.

’Hjemme’ hos EUC Nord i Frederikshavn og Hjørring fik man hurtigt smilende frem, da prisen kom i hus.

Som chef for alle erhvervsuddannelser var vicedirektør Jeanette Ørtoft meget taknemmelig for prisen:

- Jeg er stolt over prisen og samtidig ydmyg i forhold til at leve op til den anerkendelse, som prisen er et udtryk for.

- I Nordjylland er der behov for dygtige medarbejdere og lærlinge i autobranchen og den del arbejder vi sammen med branchen på at løse.

- Vi udvikler i øjeblikket nye uddannelser inden for el/hybrid og nogle af de andre spændende tekniske elementer i moderne biler, der knytter sig på hovedforløbet.

- Nu skal vi finde en god placering til prisen, så vi hver dag kan blive mindet om, at alt det hårde arbejde betyder noget.

Hos direktør Steen Uggerhøj fra Uggerhøj Biler, er der også rosende ord.

Han ser også prisen som en ros til et område, som af mange bliver kaldt udkant:

- Jeg er da megastolt over, at vi har sådan en skole i Frederikshavn.

- Det er et tegn på, at vi har en skole, der vil noget med sine uddannelser. Vi bliver kaldt Udkantsdanmark, men når det drejer sig om autouddannelser, så er vi altså lige i centrum, siger Steen Uggerhøj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...