Forfatter og journalist opruller Arlettes gruopvækkende historie

FREDERIKSHAVN: Fotograf og journalist Thomas Kvist Christiansen har fået og påtaget sig opgaven at fortælle Arlette Andersens historie om at overleve ét års fangeskab i nazisternes værste dødslejr Auschwitz. Hør den gruopvækkende beretning tirsdag den 28. januar, kl. 19.30, på Frederikshavn Bibliotek.

I 25 år rejste fransk fødte Arlette Andersen rundt i Danmark og fortalte sin historie – særligt på mange skoler og gymnasier, men for fire år siden var det slut. Fysikken og stemmen kunne ikke længere klare de mange foredrag.

Den 95-årige Auschwitz-overlever har nu lagt opgaven med at formidle sin personlige historiske beretning i hænderne på journalist og fotograf, Thomas Kvist Christiansen, der er forfatter til bogen om Arlette Andersens historie, ”Vi er her for at dø”, men også instruktør til filmen, ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”.

Arlette Andersen har et inderligt håb om, at hendes historie kan leve videre som foredrag, og at hun på den måde fortsat kan være med til sætte ansigt på historien om Holocaust.

I de sidste seks år har Thomas Kvist Christiansen arbejdet med at dokumentere Arlette Andersens liv og historie, og ikke mindst hvad det har betydet, at hun i mere end 25 år har insisteret på, at verden skulle kende hendes historie.

Arlette Andersen har sat mange aftryk med sin beretning. I Thomas Kvist Christiansens foredrag kommer vi, ved hjælp af unikke filmoptagelser og en mængde billeder, fortsat meget tæt på denne stærke kvinde. Publikum får serveret hele Arlette Andersens fortælling tilsat ekstra historier og vinkler. Det hele bliver løbende sat ind i det rette historiske perspektiv. Takket være en række unikke filmoptagelser ved forskellige foredrag, kan man opleve Arlette give svar på centrale spørgsmaå fra publikum.

I forbindelse med foredraget, vil der blive vist uddrag af filmen om Arlette, som netop i januar 2020 udkommer i en ny opdateret version med ekstra spilletid og tilført flere historier.

Filmen vises dagen efter foredraget i Palads Teatret i Frederikshavn. Billetter kan købes på biografens hjemmeside.

Aftenen er tilrettelagt i samarbejde med Palads Teateret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...