En ansat fra Fritidsklubben Solsikken er konstateret smittet med Covid-19. Frederikshavn Kommune tager alle forholdsregler og har foreløbig sendt børnene hjem

Frederikshavn Kommune følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og har derfor sendt børnene hjem fra Fritidsklubben Solsikken, som er et fritidstilbud for børn med særlige behov i alderen 6-15 år. Det er sket, fordi en ansat er testet positiv for Covid-19. I alt 22 børn er hjemsendt til test og skal, indtil der forelægger negative testresultater, være i isolation.

- Vi har et ansvar for at begrænse smittespredning og bryde smittekæder. Vi har haft et tæt samarbejde med sundhedsmyndighederne og af samme grund er børnene hjemsendt til test, så vi ikke risikerer spredning, siger skolechef Anette Nedermark fra Frederikshavn Kommune.

Den ansatte var senest på arbejde fredag i sidste uge. Den positive test blev taget søndag og der kom svar på den i dag, onsdag, hvorefter børnene blev hjemsendt.

- Vi håber, at der ikke er flere smittede, men indtil vi kan være sikre på det, er vi nødt til at tage de fornødne forholdsregler. Vi har at gøre med nogle børn, der hurtigt skal tilbage til deres vante rammer. Så vi gør alt, hvad vi kan, for at vende tilbage til en normal hverdag, fortæller Anette Nedermark.

Børnene i Fritidsklubben Solsikken skal nu testes to gange, før de kan vende tilbage, da de alle defineres som nære kontakter til den smittede. Alle test forventes gennemført i løbet af weekenden, så børnene forhåbentligt kan vende tilbage mandag, hvis de er testede negative. Alle pårørende er blevet direkte kontaktet telefonisk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...