KOMMUNEN: Det familieejede selskab Thoraso ApS har købt Ankerhus, der er en af Skagens mest ikoniske bygninger.

Bag købet står en familiedrevet milliardkoncern, der har Henrik Hougaard og hans familie i spidsen.

Formuen er blandt andet grundlagt gennem virksomheden Skiold, Sæby, som har været i familiens eje i generationer.

Den blev solgt til investeringsselskabet Solix Group i 2017.

Mads Dyhr, partner og direktør i EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel, der har stået i spidsen for salget, siger:

- Vi er rigtig glade for, at en af de største ejendomshandler i Skagen er faldet på plads efter mindre end fem uger på markedet.

- Ankerhus er en sjældent udbudt og særdeles markant ejendom, og der er ikke solgt meget i den prisklasse i Skagen nogensinde.

- Det er en velholdt ejendom på en af de absolut bedste beliggenheder i Skagen Midtby, lige der hvor Vesterby, Østerby og Kappelborg mødes, mellem by og havn.

- Den flotte ejendom er på 1.413 m2 og indeholder to fuldt udlejede erhvervslejemål, samt 13 ejerlejligheder til beboelse med dertilhørende 13 parkeringspladser, siger Mads Dyhr fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Ejendommen er handlet som selskabshandel 1. december og sælgerne af ejendommen er Bindslev-Huse Invest A/S, der er ejet af brødrene Povl Erik Jensen og Evald Emil Jensen.

Om valget af Thoraso ApS som køber, siger Povl Erik Jensen:

- Ankerhus er en relativ stor og markant bygning i Skagen, som blev opført i 1927 som købmandsbutik, og vi har ejet den i mere end 40 år.

- Det er ikke alle, der vil kunne løfte opgaven med at passe ejendommen og give ejendommen et løft med respekt for den arkitektur, som gør ejendommen ikonisk.

- Thoraso ApS har i forløbet rådført sig med den lokale arkitekt RJ Arkitektur, og vi er således trygge ved, at det er den helt rigtige køber, med de rigtige intentioner, der nu overtager og fortsætter traditionerne med Ankerhus, lyder det fra brødrene Povl Erik Jensen og Evald Emil Jensen.

Samuel Waldorph, adm. direktør i Thoraso Aps. siger:

- Vi er rigtig glade for handlen og glæder os til at føre de stolte traditioner videre for den ikoniske og markante bygning. Ankerhus bruges til ferieudlejning, hvilket vi fortsætter med - selvfølgelig med respekt for ejendommens stolte traditioner.

- Det er en velholdt bygning, hvor de seks lejligheder er nyopførte og de syv øvrige løbende er blevet vedligeholdt.

- Vi glæder os til at videreudvikle den ikoniske bygning med en større renovering med respekt for ejendommens sjæl og arkitektur. Vi vil skabe seks luksuslejligheder, der bliver klar til udlejning ultimo 2020. siger Samuel Waldorp.

Det lokale udlejningsbureau, Nordboferie, vil forstå udlejningen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...