Har lige opkøbt Hvide Sandevirksomhed

FREDERIKSHAVN: Da frederikshavner-virksomheden Amanda Seafoods for et år siden blev købt ind i den norske koncern Insula var det samtidigt startskuddet til en ambitiøs vækststrategi - helt i tråd med vækstplanen.

For vækst skal der til for at indfri Insulas ambition om at være leverandør af 40 procent af de fiske- og skaldyrsprodukter, som sælges i Norden.

Amanda Seafood har i dag en markedsandel på seks-syv procent, og derfor er opkøb også et vigtigt skridt frem mod målet. Men det er ikke helt nemt at finde de gode opkøbsmuligheder.

- Et opkøb skal passe til os og hele værdikæden i koncernen - og vi skal også selv kunne tilføre værdi til selskabet, siger adm. direktør Jesper Kold Sørensen.

Og her passer Hvidesande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport som fod i hose.

Vurderingen er, at Knud Søndergaard Fiskeeksport er en solid virksomhed, der har haft udfordringer i forhold til stabile råvareforsyninger hele året rundt.

Og da Insula-koncernen har direkte adgang til råvarer i et langt mere stabilt og kontinuerligt flow, forventes det, at omsætningen vil blive fordoblet allerede næste år hos den nytilkøbte virksomhed.

Derfor fortsætter alle medarbejderne også i deres job, og det er målet at ansætte flere i løbet af de kommende måneder.

Det sidste kan lade sig gøre uden store anlægsinvesteringer, fordi kapaciteten i det eksisterende anlæg er god.

Amanda producerer fiskepålæg, fiskefrikadeller og fisk i tube og på dåse.

De største produkter herhjemme er torskerogn og makrel.

Eksport udgør omkring 40 procent af den samlede omsætning, og selskabet eksporterer til flere lande i Europa, Asien og Mellemøsten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...