Otte krabber og en håndfuld søstjerne fik ekstra stor opmærksomhed, da Nordsø Ocenariet onsdag formiddag lagde vejen forbi Frederikshavn Bibliotek. Hvor børnene kunne få dyrene i hænderne, og mere viden om livet under havoverfladen.

Naturformidler Anders Østerby fra Oceanariet var konstant centrum for den kødrand af børn og voksne, som nysgerrigt kiggede ned i det lille rund bassin med vand og krabber af forskellige arter. – Krabber har otte ben, men kløerne er faktisk også ben, så de har 10 ben, forklarede Anders Østerby, mens han viste krabberne frem, og udpegede forskellen på mor- og farkrabber. De modigste børn dristede sig til at holde en krabbe, godt guidet af Østerby, mens andre holdt sig på sikker afstand tæt på en tryg voksenhånd.

Taskekrabbe og Sandkrabbe var nye frække ord, som børnene fik med sig hjem, og de delte også selv ivrigt deres egne betragtninger og oplevelser med naturformidleren. Vi kunne alle konstaterer, at eremitkrebsen går ind for genbrug, når den helt ukritisk flytter ind i et forladt sneglehus.

– Hvad spiser krabber egentlig, ville en lille dreng gerne vide, og det var let at svare på, for de spiser alt. Det var sikkert også derfor Anders Østerby lod krabberne skifte plads med en håndfuld søstjerner. De er til gengæld lidt mere publikumsvenlige, og kan højest finde på at suge sig fast til hænderne med deres mange hundrede sugekopper.

Stor kreativitet

Blæksprutter, søstjerne og andre forunderlige skabninger fik samtidig liv ved det store krea-bord midt i biblioteket. Børn i alle aldre slap fantasien og farverne løs mellem æggebakker, plastikøjne, filtnæser og piberensere. Resultatet var imponerende – og heldigvis i den lidt mere fredelige genre.

Meldingen fra biblioteket lyder, at alle fingre var i behold efter dagens besøg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...