Krudttårnet har potentiale til helårsturisme, siger Jan Michael Madsen

KOMMUNEN: Ovenpå en utrolig aktiv sommer er Krudttårnet nu ved at gøre sig klar til at vende tilbage til sin vinterdragt.

Det betyder, at det store plankeværk og bodehuse på Krudttårnspladsen fjernes inden længe.

- Vi havde overvejelser om at programsætte daglige aktiviteter i og ved Krudttårnet efterårsferien - men har forladt den mulighed. Det betyder, at grejet nu tages ned og nye erfaringer fra sommerens program tages med i planlægningen af 2021, siger Jan Michael Madsen fra Fonden Tordenskiold.

Krudttårnets sommersæson med dagligt aktivitetsprogram hver dag i 40 dage, betød at man fik afprøvet en ny måde at omsætte Frederikshavns Tordenskiolds fortælling på.

Initiativet sikrede oplevelser og aktivitet i Frederikshavn i en coronaramt sommerferie og skabte et flot besøg i Krudttårnet. Faktisk det største antal besøgende i selve tårnet i alle de år, hvor Fonden Tordenskiold sammen med støtteforeningen “Tordenskioldsdage 1717”, og i samarbejde med Frederikshavn Havn der ejer Krudttårnet, har sørget for at holde dørene til Krudttårnet sommer-åbne.

- Den overvejende del af vores besøgende var ferierende danske familier, som gennem et direkte værdikæde samarbejde med Scandic The Reef, blev præsenteret for familie aktiviteterne ved Krudttårnet, siger Jan Michael Madsen.

Krudttårnet havde i alt 7.772 besøgende til sommeraktiviteterne ved tårnet. Heraf 2.000 børn som gennemførte Tordenskiolds Skattejagt og ikke mindre end 4.370 besøgende inde i Krudttårnet.

- I de 10 dage hvor vi kørte storskærmsprojektet - “FREDERIKSHAVN, Storhed, Fald, Genrejsning”, havde vi 2.518 besøgende, siger Jan Michael Madsen.

Han er ikke i tvivl om, at Krudttårnet og Krudttårnspladsen kan understøtte byens besøgende og lokale med mere aktivitet og flere oplevelser og i langt større dele af året end hidtil.

Den unikke attraktion er et omdrejningspunkt i Frederikshavn, - historisk, kulturelt og infrastrukturelt.

- Og sommeranvendelsen af Krudttårnet i år, har vist os at stedet har potentiale til at blive foldet ud som en helårsattraktion i Frederikshavn, hvis vi skruer den rigtige organisering sammen til opgaven. Men det bliver først til næste år, , siger Jan Michael Madsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...