FREDERIKSHAVN: Tidligere gymnasielærer, og medlem af Regionsrådet,

Arne Nielsen Hansen, Frederikshavn fylder 80 år 23. juli 2019.

En blåklædt arm med mikrofon stikker frem på mange pressefotos.

Det er den nu 80-årige aktivist Arne Hansen, som utrætteligt gør globalt nyt til lokalstof på Frederikshavn Lokalradio. Arne voksede op på en gård nær Sæby, så tjansen som reporter er langt fra hans baggrund.

Indimellem de syv års folkeskole og landbrugsskolen, var Arne værnepligtig på Amager. Udsynet herfra fik ham på studenterkursus og

Århus Universitet. Her rumlede ungdomsoprøret, men Arne kom med i SF.

Arne vendte tilbage til sin fødeegn, nu på Frederikshavn Gymnasium som samfunds- og historielærer. Som engageret lærer gik han i 80’erne med i Nej Til Atomvåben.

Politiske flygtninge kom til Frederikshavn, og Arne gik i gang med at få dem gjort velkomne. Indsatsen blev bl.a. belønnet med kommunens Integrationspris.

Han har siddet i Regionsrådet for SF, men er nu partiløs. Undervejs blev det også til lidt familieliv. Arne er gift med Ella Hansen, og parret har to drenge og to børnebørn.

Efter 27 år som underviser gik Arne på efterløn i 1999, men satte ikke farten ned. Han er fortsat aktiv i flygtningearbejdet, er i bestyrelsen for Aldrig Mere Krig, og med i netværket Fredsministerium.

Arne skriver ihærdigt læserbreve, udsender nyhedsbreve - og podcaster fra sit eget ArneHansen.net.

Arne stopper ikke foreløbig, for som han siger: ”Vi er nødt til at gøre, hvad der er muligt mod uligheden - for vore børnebørns skyld.”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...