Når ris alamanden kommer på bordet, og jagten på den eftertragtede mandel går i gang, er det ikke nødvendigvis en lyserøde marcipangris, der gemmer sig i årets mandelgave. I stedet kan det være en håndlavet marcipanged dyppet i mørk chokolade.

Folkekirkens Nødhjælp er gået sammen med Social Foodies om at lave den alternative mandelgave, der kommer i en lille æske, der kan skabe glæde og grin rundt om julebordet. Udover chokoladen indeholder æsken nemlig en række sjove gedefakta og fortæller, hvordan geder kan gøre stor gavn i verdens fattigste lande. Samarbejdet er en del af Folkekirkens Nødhjælps populære kampagne ”Giv en ged”, og for hver solgt chokoladeæske donerer Social Foodies 100 kroner til gedeprojekter i Malawi og Nepal.

- Det er en fantastisk donation og et sjovt samarbejde, som vi glæder os meget til at lancere. Lige siden vi skød ”Giv en ged”-kampagnen i gang i 2006 har flere end 100.000 danskere støttet op om kampagnen og været med til at sikre livsvigtig hjælp til mennesker i nød. Marcipangeden er med til at løfte ”Giv en ged” og kan give en oplevelse, der både smager godt og samtidig hjælper familier, der lever i ekstrem fattigdom, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Hos Social Foodies ser de også frem til at få sat gang i salget af marcipangeder.

- Vi håber, at vi kan bidrage til at sprede en god julestemning, der kan række hele vejen fra de danske hjem og til de områder, hvor Folkekirkens Nødhjælp arbejder. Chokoladegeden er en oplagt mandelgave, men den kan også bruges som adventsgave, værtindegave, til pakkeleg og meget mere, og vi glæder os til at se, hvordan den bliver taget imod, siger direktør i Social Foodies, Casper Scheibye.

Mandelgaven kan købes online hos Social Foodies og Folkekirkens Nødhjælp

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...