9-årige Majken Nedergaard står bag kommunens julekort, som borgmesteren har udvalgt

FREDERIKSHAVN: Den første tirsdag i december kulminerede mange ugers kreative anstrengelser i en fernisering for både voksne og børn.

Her havde ni børn fra Frederikshavns Biblioteks tegnehold inviteret både børn og voksne til en fernisering, som med både taler og flotte kunstværker markerede afslutningen på dette års tegnehold og starten på en uges galleriudstilling.

Til ferniseringen havde alle børnene kunst med, også 9-årige Majken Nedergaard, hvis tegning i år får en ganske speciel plads hos Frederikshavn Kommune.

Den unge kunstner indsendte nemlig en tegning til borgmesteren, som blev udvalgt til at pryde dette års julekort fra Frederikshavn Kommune - en udvælgelse, som Majken Nedergård bestemt er glad for:

- Jeg synes, at det er ret fedt, at hun valgte netop min tegning, fortæller Majken glad til ferniseringen.

Udvælgelsen er bestemt også noget at være stolt af, da Birgit S. Hansen havde mange gode kunstværker at vælge mellem.

- Jeg fik rigtig mange tegninger fra de ni børn, som deltog i bibliotekets kursus ”Tegnhold for Børn”, så det var svært at vælge. Jeg endte med at vælge den tegning, som, jeg syntes, viste en skøn julestemning. Selv om jeg dog gerne ville have valgt dem alle sammen, hvis jeg kunne, for de var så fine, fortæller borgmester Birgit S. Hansen.

Tegneholdet for børn har forløbet over 10 kursusgange og underviseren var kunstner Lotte Dyhrberg, som har undervist børn i både USA og Danmark. Lotte er uddannet på San Francisco Art Institute og SF State University og er selv udøvende kunstner.

Man kan se børnenes udstilling indtil januar 2018 på Frederikshavn Rådhus. Næste tegnehold starter op i januar 2018, og man kan kontakte biblioteket for nærmere information.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...