Der holdes testløb i både Hjørring og Sæby i oktober

KOMMUNEN: Aalborg Halvmarathon er langt fra den eneste event der i foråret er blevet ramt af aflysninger, men de 3500 deltagere, der har valgt at overføre deres startnummer til 2021 udgaven, behøver ikke gå igennem en lang tørkeperiode uden motionsevents.

Et nyt samarbejde mellem Sparekassen Vendsyssel, lokale løbeklubber og DGI Nordjylland har skabt muligheden for events, der er lokalt forankret i hele Nordjylland – Aalborg Halvmarathon Test Runs.

Fire lørdage i oktober måned, inviterer løbeklubber til at løbe enten 10 km eller halvmaraton, fire forskellige steder i Nordjylland.

Det sker i et stramt styret setup, der muliggør at afholde de lokale events inden for myndighedernes retningslinjer.

- Vi har hele tiden haft et ønske om at brede Aalborg Halvmarathon ud til hele Nordjylland, og motivere nordjyderne til mere bevægelse gennem fælles oplevelser, fortæller Birgitte Nielsen, direktør i DGI Nordjylland og fortsætter:

Det nye samarbejde med Sparekassen Vendsyssel passer perfekt ind i konceptet med at lave mindre, men flere lokale løb i Nordjylland.

- Vi har sammen med Sparekassen Vendsyssel og løbeklubberne kigget på opbygningen af målområdet, så vi får trukket mest muligt stemning ind i de lokale Test Runs.

- Det betyder blandt andet at der ikke bliver sparet på f.eks. målportaler, telte og beachflag – og i det hele taget forsøger vi at skabe så god en oplevelse som muligt, hvor man kan genkende elementer fra det vi vel snart kan kalde Aalborg Halvmarathon classic.

- Her er det bare fedt at mærke den parathed, der er lokalt, for at skabe en løbefest i mindre målestok her i efteråret, understreger Birgitte Nielsen af.

Test-løbene får to baser nord for fjorden og afvikles 17. oktober i Sæby og 31. oktober i Hjørring

På www.aalborghalvmarathon.dk er der direkte link til tilmelding.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...