Så åbnes hækkene til haver i Haldbjerg, Frederikshavn og Elling

FREDERIKSHAVN: Haveselskabet i Frederikshavn har fået tre haveejere til at åbne deres haver for besøgende mandag 21. maj.

Der er åben have hos Bente Gundersen og Lars Sørensen, Tennisvej 40 i Frederikshavn.

Det er der også hos Else og Herluf Johansen, Østervænget 12 i Haldbjerg og hos Karen Margrethe og Jørgen Andersen, Brorsonsvej 3 i Elling.

Haven på Tennisvej er japansk inspireret med mange tons sorte norske granitsten, formklippede træer og buske, to store havedame, hvoraf det ene er jordopvarmet og med store karper, flot drivhus med siddepladser, højbede med grøntsager og høns.

Haven i Haldbjerg blev påbegyndt i 1976, med spændende indslag, belægninger og stier, stenpartier, primula, rhododendron, støbte trug med beplantninger, små stedsegrønne planter og orkideer, vandløb med bassiner, flot spaltebed med beplantnin og drivhus.

Haven i Elling er en plantesamler have på 1000 m2 påbegyndt i 1968.

I haven findes mange spændende og sjældne planter, træer og buske, brostensbelagte stier, formklippede træer og buske, stenbede med beplantning, 170 forskellige rhododendron, frugttræer i espalier.

Der er plantesalg i haven af egenproducerede planter.

Haverne er åbne mellem kl. 11-16. Der er gratis adgang til haverne.

Haveselskabet har søndag 5. august en bustur til Ålborg området, hvor der besøges fire haver og Østre Kirkegård i Vejgård, hvor der findes et flot og anderledes staudebed.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...