Soroush Marzbans fra Frederikshavn har deltaget for det danske landshold i SKIF Verdensmesterskaberne. SKIF betyder Shotokan Karate-Do International Federation og konkurrencen fandt sted i Prag. Turneringen bestod af knald eller fald kampe, hvor den første til to point vinder, og selvom Soroush nåede at få et point, tabte han kampen. Der var 16 deltagere i gruppen, og hans modstander endte med en sølvmedalje. Selvom Soroush selvfølgelig er lidt skuffet over at han kun fik lov til at kæmpe én gang, er han glad og stolt over at han har deltaget, og efter en nats søvn siger han, at oplevelsen har givet ham blod på tanden efter at deltage i flere turneringer fremover.

Det danske landshold vender samlet set hjem med en del medaljer. Blandt andet en sølv medalje i kata (mænd) og bronzemedaljer i kumite (mænd) i to forskellige vægtklasser.

I uge 28 var han på træningslejr med resten af landsholdet, hvor der er seks timers daglig træning på programmet, og ugen efter, den 16. juli gik turen til Prag. Soroush skulle selv kæmpe fredag 19. juli. Han stiller op i disciplinen Kumite (kamp) i klassen ”Men’s Masters 60-64 år”.

Som enhver sportsmand drømte Soroush selvfølgelig om en medalje, men det vigtigste for ham er alligevel, at han får lov til at repræsentere Danmark i den sport han har dyrket i størstedelen af sit liv.

Soroush Marzban, 59, startede med at træne Shotokan karate i 1974 i Teheran. Siden da har han trænet og undervist i forskellige klubber i Esbjerg. Han har været aktiv i Frederikshavn Budo Klub (tidligere Frederikshavn Karateklub) siden 1988, og har undervist både børn og voksne i størstedelen af årene.

De mange års træning har budt på forskellige turneringer og flotte kvalifikationer, og i dag har Soroush sort bælte, 5. dan (grad).

Carsten Toft, formand for SKIF Danmarks bestyrelse, opfordrede Soroush til at stille op til årets SKIF Verdensmesterskab. Soroush kvalificerede sig til deltagelse 0. marts og har siden da trænet ekstra hårdt for at komme i topform.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...