CYKELLØB: Team Frederikshavn med tre scleroseramte deltagere gennemførte de 743 km, hvor næsten halvdelen af holdene udgik

KOMMUNEN: - Jeg må indrømme, at jeg fældede en tåre, da vi kom til parkeringspladsen ved Grenen og der stod en masse folk og heppede på os. Tænk at vi havde gennemført løbet, som var hårdt men også en fantastisk tur gennem Danmark.

Det fortæller Bent Christensen, der er gift med Sanne, som cyklede med i opløbet og viste, at hun som scleroseramt også var en del af Team Frederikshavn og Scleroserforeningens cykelløb fra København til Grenen i Skagen, en rute på 743 kilometer, der startede lørdag 4. maj og sluttede for frederikshavnerholdet 5. maj kl. 14.06.

Rytterne skiftede til at cykle eller sidde i en af de to følgebiler. Bent tilbagelagde 117 km på cykel. Han havde aldrig cyklet mere end 80 kilometer alligevel var han ikke tilfreds med indsatsen, havde regnet med at kunne cykle 150 kilometer.

- Men der var flere bakker, end jeg havde regnet med, siger han.

Formålet med cykelløbet MS Bike Challenge er at samle penge ind til forskning i sclerose. Her havde Bent Christensen sat et mål om, 25.000 kroner fra Team Frederikshavn.

- Vi kom op på 33.000 kroner. Hvor er det bare flot, siger han.

Og på spørgsmålet, om Frederikshavn stiller med et hold næste år er svaret et klart ja.

Selvom det viste sig, at være hårdere en mange havde regnet med.

- Vejret var ikke med os ved starten. Det var koldt og der kom slud ned. Da tænkte vi, at der er langt hjem nu.

14 hold ud af de 35, der startede valgte også at udgå undervejs, og det sætter den seje indsats af Team Frederikshavn endnu mere i perspektiv.

Til gengæld beskriver Bent Christensen, hvordan man får en helt særlig oplevelse ved at cykle gennem natten til solopgang.

- Vi fik den flotteste solopgang på Mors, hvor vi bare kigger på hinanden og smiler. Ingen siger noget. Det er jo fedt det her, selvom vi er godt brugte og trætte, så er det helt fantastisk at være ude i naturen på den måde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...