XL-BYGs egen foreningsstøtteordning er i betydelig vækst

FREDERIKSHAVN: XL-BYG Elling, Læsø og Tårs har netop uddelt 300.000 støttekroner til lokale foreninger.

Uddelingen skete som altid i XL-byg, Elling, hvor godt 40 fremmødte personer fra lokale foreninger var mødt op.

Dette års uddeling af støttekroner var den fjerde i rækken, siden XL-BYG i Elling, Læsø og Tårs søsatte støtteprojektet i sommeren 2015, og der er siden starten uddelt godt 800.000 kroner i støtte til lokale foreninger i hele Vendsyssel.

Støtteordningen går i sin enkelthed ud på, at kunder i XL-BYG Elling, Læsø og Tårs bestemmer, hvilken forening de ønsker, at XL-BYG skal støtte.

Det koster ikke den enkelte kunde noget, da XL-BYG tildeler foreningerne en procentdel af det sum, kunderne har købt for i det forgangne år.

For at kunne modtage støtte skal foreningerne opfylde få krav. Blandt andet skal de være tilgængelige for alle og være hjemmehørende i Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev eller Læsø Kommuner.

Torben Svendsen, der sammen med Kristian Nielsen er indehaver af tømmerhandlerne i Elling, Læsø og Tårs, var vært ved året uddeling, og han er glad for det store fremmøde.

- Da vi startede projektet i 2015, vidste vi af gode grunde ikke, hvordan det ville spænde an, men vi kunne hurtigt se, at det var noget, både foreninger og kunder tog godt imod.

- Det første år kunne vi uddele 60.000 kroner efter kun seks måneder vel at mærke.

- Siden er det steget støt med 190.000 kroner i 2016, 250.000 kroner i 2017 og nu 300.000 kroner i 2018, siger Torben Svendsen.

Målet for XL-BYG-indehaverne er både at give tilbage til lokalsamfundet, men naturligvis også at få flere kunder i butikken.

Og det er rent win-win: Jo flere kunder foreningerne kan få med på ordningen, jo flere støttekroner uddeler XL-BYG Elling, Læsø og Tårs.

- Vi er meget glade for den store tilslutning og også stolte over de store beløb, vi har kunnet uddele hvert år.

- Vi håber naturligvis på, at flere vælger at handle hos os, så de også kan være med til at støtte en lokal forening. Og der er mange at vælge imellem - lige nu er der 102 foreninger med i ordningen, og der er plads til flere, fortæller Torben Svendsen og opfordrer således foreninger i Vendsyssel om at melde sig med i ordningen, hvis de ikke allerede er det.

Anders Kajgaard fra en af de tilmeldte foreninger, nemlig SEIF Tornados Floorball Club, er lykkelig over de 18.527,82, som netop deres forening modtog ved uddelingen.

- ’Vi har virkelig brug for nogle nye bænke i hallen, da dem, vi har enten har kendt bedre dage eller helt er gået i stykker, så støtten er en god hjælp til at få lavet nogle nye - og selvfølgelig til at pleje vores store ungdomsafdeling, så de får en masse gode oplevelser, understreger Anders Kajgaard.

Foreningsstøtteordningen fortsætter også i 2019, og foreninger og kunder kan læse mere om ordningen og tilmelde sig på www.xl-foreningsstoette.dk eller henvende sig i sin lokale XL-BYG i Elling, Læsø og Tårs for at få mere at vide.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...