Har netop åbnet for Visible Media med hjælp fra Erhvervshus Nord og Frederikshavn Kommune

FREDERIKSHAVN: Når rumænske Claudiu Vasile ikke sidder på en cykel i cykelklubben NBC Frederikshavn eller Cykelklubben Hjørring, hvor han træner til licensløb, så beskæftiger han sig med online markedsføring på Facebook og Google.

Det vil han gerne hjælpe lokale virksomheder med, og han har derfor nu oprettet CVR-nummer til virksomheden Visible Media med hjælp fra Frederikshavn Kommunes Bosætningsservice og Erhvervshus Nords iværksætterrådgivning.

- Erhvervshus Nord har jeg fået information om, hvilken lovgivning der gælder i DK, når man skal starte sin egen business. Jeg har fået mere klarhed over min virksomhed ved at udfylde en forretningsplan. Vi har snakket om, hvordan jeg finder mine kunder og bygger et netværk – og bruger de kontakter jeg har.

- Vi bruger ikke netværk på den måde i Rumænien – så der skal jeg lære at fortælle dem jeg kender – fx i cykelklubben, hvad jeg laver, fortæller Claudiu Vasile, mens han skifter mellem dansk og engelsk.

Erhvervshus Nord og Frederikshavn kommune er partner i det EU-støttede KASK-projekt Netværk for Iværksætteri og Jobskabelse (NIV), som har fokus på at hjælpe flere udenlandske borgere ud i job eller i gang med egen virksomhed. Bosætningsservice tager den indledende dialog med borgeren, og henviser dem derefter til Erhvervshus Nord, hvor der også er mulighed for at have en tolk med.

- For udenlandske iværksættere kan vi vejlede om dansk lovgivning, dansk kultur og kutymer. Derudover sparrer vi med dem om emner, som er relevant for alle iværksættere som fx forretningsplan, budget og synlighed i markedet. Claudiu har godt styr på det tekniske og sin forretningsidé, nu skal han arbejde på at være mere udadvendt og sælgende, siger Sidsel Schmidt Andersen, iværksætterkonsulent i Erhvervshus Nord.

Claudiu Vasile kom til Danmark første gang i 2014 og har boet i Frederikshavn ad flere omgange – senest i to år.

Han er kommet til Frederikshavn, fordi hans bror bor og har arbejdet her.

Han er tilknyttet et vikarbureau, men i de sidste fire år har han dygtiggjort sig indenfor digital markedsføring og taget kurser omkring Facebook annoncering og Google Ads.

På sprogskolen hørte han om NIV-projektet første gang for to år siden, og da han mødte en konsulent fra bosætningsservice til arrangementet Hele Verden i Frederikshavn i år, satte det skub i tanken om at starte sin egen virksomhed.

- Jeg skal være bedre til at komme ud og synliggøre mig selv, og dét jeg kan. Jeg har fået et skub til at tage mere action ved at kunne snakke med kommunen og Erhvervshus Nord om det. Jeg håber, at det kan blive et fuldtidsarbejde for mig, siger Claudiu Vasile.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...