Efter endt uddannelse på Frederikshavn Handelsskole, flyttede Maja Haugaard sammen med sin kæreste til Aarhus. Han havde fået job som revisor og Maja ville gerne bruge sit sabbatår til at finde ud af hvad hun gerne ville.

- Jeg flyttede dog hjem igen, da jeg fandt ud af at jeg mest var en Frederikshavner-pige, og derfor savnede byen. Tiden i Aarhus, som gik med at indrette egen lejlighed, gav mig interesse for boligindretning. Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville være selvstændig, men ikke helt kunnet finde den rigtige vej. Pludselig vidste jeg at det skulle være med salg af boliginteriør - og så startede jeg min onlinebutik, som hedder Glød.

- Hvis ikke det skulle være nu, hvor jeg har god tid og ingen forpligtelser, hvornår skulle det så være, tænkte jeg. Jeg har indtil nu kun solgt via Facebook og Instagram. Jeg ville gerne se om der var interesse for produkterne. Det var der heldigvis og nu har jeg sparet op, så jeg har råd til at udvikle en webshop, og den glæder jeg mig til at få i luften. Det gør hele logistikken meget nemmere og jeg vil også nå flere kunder.

- I øjeblikket kommer ordrerne som beskeder fra Facebook og Instagram, og det kan være lidt besværligt, da man tit mangler fx adressen og betalingen foregår heller ikke automatisk. Derfor bruger jeg forholdsvis meget tid på få ordrer.

- De varer jeg sælger skal helst være bæredygtige eller have en historie. Senest er jeg begyndt at sælge krydderier fra et svensk firma som hedder add:wise. Det er bæredygtige krydderier, hvor salget støtter socialt udsatte og psykisk sårbare kvinder, som også er en del af arbejdsstyrken på virksomheden i Sverige.

- Jeg laver en del små værtinde gaver, som jeg sælger gennem OK Tanken på Gl. Skagensvej. Og i Coronatiden har jeg også solgt mange ”kærlige hilsner” i form af kurve, som kunne leveres sammen med morgenbrød. Det har også været muligt, at få de bestilte varer leveret til døren i Frederikshavn fortæller Maja.

I øjeblikket bor Maja hjemme hos sine forældre i Ravnshøj, hvor hendes værelse også fungerer som lager, men til sommer flytter hun i egen lejlighed i Aalborg, når hun starter på lærer-seminariet, og det glæder hun sig til.

- Jeg har i øjeblikket vikartimer på Ravnshøj og Gærum Skole, og det synes jeg er vildt spændende. Når jeg flytter til Aalborg håber jeg på, at min shop kan give mig de ekstra penge jeg har brug for, så jeg ikke skal søge andet arbejde ved siden af studiet. Når jeg så engang er færdig som lærer, må vi se hvad vej jeg helst vil. Men jeg drømmer om engang, at have min egen butik fortæller Maja.

Glød kan findes på Facebook som ”Glød” og på Instagram som ”gloedofficial”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...