Monteringsarbejdet er sat i gang og allerede 9. november tændes den centrale belysning

FREDERIKSHAVN: Juleudvalget og FREDERIKs bestyrelse har i år valgt, at byens borgere og gæster skal kunne nyde udsmykningen i lidt længere tid.

Den primære del af udsmykningen i midtbyen tændes allerede fredag 9. november og tændingen markeres. med levende musik i gågaden leveret af Musikkorps Sæby og Tordenskjoldsgarden.

Byens butikker holder i den forbindelse åbent til klokken 21, så vil du være på forkant med jule- og kalendergaverne er det oplagt at handle lokalt denne fredag.

Og da FREDERIK og de handlende i byen siden 2015 har investeret massivt i juleudsmykningerne er det et ganske omfattende arbejde at få al monteringsarbejdet på plads inden 9. november.

Monteringerne er et omfattende arbejde grundet den tidligere tænding er monteringen netop påbegyndt, således at tidsplanen for projektet kan overholdes.

Derfor er de lokale montører Jan og Jesper fra henholdsvis Aut. El-installatør Lars Hostrup og Emil Sørensens Eftf. A/S allerede nu gået i gang med monteringen med energi og engagement.

- Vi håber, at juleudsmykningen igen i år kan tænde "julelyset" i øjnene på byens børn og besøgende, så de stråler om kamp med de tusindvis af LED-pærer, siger handelschef i FREDERIK, Dan Kobberup

Det hele startede i 2015 hvor handelsstandsforeningen FREDERIK gik forrest og sammen med lokale erhvervsdrivende, banker og fonde, som i fællesskab lykkedes at løfte anlægsinvesteringen på 1.5 mio.

Juleudsmykningen er i både 2016 og 2017 udbygget med nye oplevelsespunkter bl.a. Lady Deer "Juliane" og Baby Deer "Frederikke" samt den flotte "Polarcirkel" med kæmpe isbjørne og isspir i rundkørslen på Hjørringvej.

Alle nye projekter er realiseret gennem samarbejdsaftaler med erhvervslivet og et ekstraordinært bidrag fra FREDERIKs medlemmer.

Men selv om julelysene tyvstarter julehandlen allerede 9. november, så er det først 14 dage senere - nemlig 23. november, at der lokkes med Open by Christmas på en Black Friday, hvor der kan juleshoppes helt til klokken 22.

Traditionen tro tændes byens største juletræ på Rådhuspladsen og Jul i Kirkeskoven på Kirkepladsen netop den dag.

- I juleudvalget glæder vi os som små børn, til at løfte sløret for årets nyheder, som tændes i forbindelse med Open by Christmas, siger handelschefen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...